Sker imorgon, måndag 2020-12-21. Magiska änglasiffror/datum dessutom. Och en sällsynt händelse ang. planeter sker just imorgon, under vintersolståndet. Jupiter och Saturnus i Vattumannen möts i vintersolståndet i Stenbocken. Detta möte sker bara var 20:e år, men det har inte hänt i Vattumannens tecken på 600 år! Dessa energier kommer både att kännas och märkas och vi har möjlighet att uppleva och se denna händelse på himlen också. Nu kommer det att hända saker i våra liv…vi kan möta hinder, omständigheter som vi behöver möta för vår utveckling och för att fortsätta framåt. Planering och struktur behövs för våra planer, drömmar och mål. Det handlar om att ha tålamod, allt kanske inte sker lika fort som du vill att saker och ting ska ske. Ge inte upp, fortsätt drömma, fortsätt mot dina mål och drömmar med tålamod och se möjligheter i en lugn och stilla fortsatt utveckling, för allas högsta bästa. Vill du veta mera om detta, så föreslår jag att du googlar för mer info.

Jag kommer att fira med en eldceremoni för mig själv. Ev. att min äldsta på 20 år vill vara med. Jag är också en stolt mesabärare, så min mesa ska självklart vara med. Denna eldceremoni är en ceremoni inför det nya året, 2021. Jag utgår från ett material som min lärare har ( läraren som jag hade i den shamanska utbildningen som jag har gått). Jag har börjat förbereda mig idag, men skriver ut materialet imorgon.

Min mesa, mitt bärbara altare

Denna årsceremoni/eldceremoni går ut på att släppa taget om det man behöver släppa taget om från året som varit, 2020. För att istället kunna släppa in det man önskar, sina mål, sina drömmar – sin vildaste längtan. Ingenting är omöjligt!

Man gör ett avslut på året som gått med att reflektera och skriva ner med hjälp av frågor om detta år. Samma sak med önskningar inför det nya året. Man gör även en sammanfattning om vad man vill släppa taget om och om sina önskningar. De två sistnämnda, sammanfattningarna, blåser man in i tändstickor och ger till elden. Alternativt om man gör eldceremonin utomhus, så kan man blåsa in i pinnar. Man kan gärna med fördel också blåsa in önskningar i en 3:e tändsticka/pinne med önskningar för Moder Jord. Om man vill, så ger man även pappret där man skrivit ner sina sammanfattningar till elden. För att bokstavligen släppa taget om allt man vill släppa. Ang. önskningarna så visar det symboliskt att man har tillit till att det som behöver komma till en kommer till en, när man ger det till elden. Att ge energi och intentionen av det man önskar till elden i ceremoni ger näring till elden som sen ger näring till dig. En eldceremoni gestaltar det heliga ömsesidiga utbytet som är grunden till allt liv.

(Materialet finns att hämta gratis, hör av dig vid intresse av detta)

Jag ser fram emot min eldceremoni imorgonkväll, för det var så länge sen…längtar! Då vet ni vad jag pysslar på med imorgon, jag firar in vintersolståndet och det nya kommande året, 2021.

Firar ni vintersolståndet på något sätt?

Skriv/kommentera gärna och berätta! Alltid roligt när andra delar med sig av sina intressen, traditioner, upplevelser osv. Undrar du över något, så tveka inte, skriv och fråga.

Väl mött i ljus och kärlek!

/ Katarina Kemi Lindgren,

Healing och Själavård by Kattis – ”Follow your heart and dreams”

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s