Detta blogginlägg har kommit till för att jag har blivit tillfrågad av min lärare Anna Larsson i den shamanska utbildningen ”Skönhetens väg – De Fyra Riktningarna” om att dela min berättelse om före och efter min inre omställning, om min inre resa. Hur den har förändrat mig, mitt inre och mitt yttre i mitt liv. Den stora omställningen, den stora förändringen skedde när jag gick Annas utbildning, 2018-2020. Det är en utbildning i 2 år i personlig utveckling utifrån qerofolkets visdom, traditioner, krafter och verktyg. Man jobbar verkligen på djupet med sig själv, inifrån och ut. Det är ingen dans på rosor om någon tror det…Man ska vara villig till förändring, man ska vilja och våga möta sig själv och allt vad det innebär. Även sina triggers, sina rädslor och sina skuggsidor.

Hur såg mitt liv ut före utbildningen…

Jag jobbade heltid som förskollärare, var mycket trött efter en dag på jobbet (kan jag vara fortfarande). Med andra ord, så orkade jag inte göra så mycket mer än att jobba…Fritiden, den lediga tiden efter jobbet gick till det vardagliga som ”måste” göras. Ni vet, handla mat, diska, tvätta, ta hand om hus, barn, djur och familj och vila… Jag ville ha ut mera av mitt liv… Det andliga har alltid funnits i mig och i mitt liv hela livet, om än jag inte riktigt förstått det el. kommer ihåg det. Jag har varit i ”den andliga världen” från och till i hela mitt liv. Jag tog upp intresset igen på allvar 2018 då jag dels gick kurs i Reiki steg 1, för andra gången. 2008 gick jag första gången och nu 10 år senare kände jag att jag ville återuppta mitt intresse för allt det här mer på allvar denna gång. Jag började öva på att både ge reikibehandlingar och vägledningar med kort till andra. Jag var på väg att ansöka för att gå ner i tid i mitt jobb pga min trötthet och för att kunna ha en återhämtningsdag i veckan, då jag skulle kunna ägna mig åt mig själv, mitt välmående och det som får mig att må bra och som jag får ny energi av. I samma veva höll jag också på att söka nytt jobb, som jag fick. Och Anna och hennes utbildning dök upp i min väg…Det var många om och men innan jag tog beslutet, att nappa på denna utbildning. Jag har alltid fått olika tecken till mig på många olika sätt, som en vägledning i mitt liv. Vilket jag verkligen även fick denna gång. Jag ville, som sagt, ha ut något mer av mitt liv och mycket tydde på att det här skulle vara det rätta för mig.

Vad var vändpunkten för mig? Händelser, tankar, insikter som jag vill dela…

Faktum är att det hände saker i mitt liv när jag gick denna utbildning, både i mig själv och i mitt yttre. Förändringen påbörjades redan innan jag ens var där, då jag var på väg in i den och detta följde med mig i hela utbildningen. Det man jobbar med, där man är, det händer i ens verklighet för att man ska möta det och jobba med det för att få visdom och erfarenhet av det utifrån qerofolkets lära och verktyg. Ganska häftigt att det verkligen kan bli så! Jag har blivit mer medveten i mig själv, om mig själv, om människor runt omkring mig, om människors beteenden, om egot och om hjärtat, om livet i överlag. Jag har fått en ny medvetenhet på många olika sätt och vis, på flera nivåer. Denna insikt och medvetenhet är jag så tacksam och glad över. Om än det inte har passat/passar alla runt omkring mig, alla förstår inte vad som hänt riktigt, alla förstår inte mitt tankesätt, vad jag pratar om, vad jag menar osv. Det är svårt att förklara i skrift. Denna medvetenhet handlar mycket om att jag säger JA till mig själv och mitt eget liv, lika med självomsorg, vilket i sin tur handlar om att sätta gränser för mitt eget välmåendes bästa. Och att göra det som får mig att må bra i kropp och själ, utifrån mitt hjärta, inifrån och ut. En insikt som all denna nya medvetenhet förde med sig är att jag orkar inte med allt för mycket ytligt prat. Det gjorde jag nog inte heller innan, men nu har jag blivit så medveten om det. Jag började promenera på min lunchrast, vilket jag även gjort förr från och till, men nu blev det ännu mera medvetet, att nyttja tiden till det jag vill och mår bra av. Ibland sätter jag mig ensam, för mig själv i ett annat mindre rum, läser el. mediterar el. bara för att ha en stund för mig själv i tystnad och stillhet för att tanka ny energi. Jag behöver det och det ger mig inte heller så mycket att sitta i personalrummet, om jag ska vara ärlig. Nu har jag ändå varit tillbaka där igen, men nu blir det fina dagar och känslan av att komma ut infinner sig. Så nu ska jag börja med mina promenader igen. Att jag inte är i personalrummet med kollegorna under min lunchrast, att jag går och sätter mig i ett annat rum, kan nog en del tycka är ”konstigt” el. otrevligt… men då får andra tycka det. För jag gör det som jag vill och mår bra av.

Min ansökan om att gå ner i tid gick igenom och jag jobbar fortfarande 80 % och har turen att få ha en ledig dag i veckan. Denna dag är inte till för att tvätta, städa, damma, diska – sk. ”måsten”. Den är till för mig. Då jag vill nyttja tiden medvetet till min egen självomsorg.

Att jag behöver och ville ha en ledig dag i veckan var från början, som sagt, pga min trötthet. Det är min egen dag, min tid så mycket som det bara är möjligt. Från början ägnade jag dessa dagar till att promenera, vistas i naturen, vila, läsa, måla, skriva, meditera, reikibehandlingar, jobba med korten och vägledningar både för mig själv och till andra, annat andligt pyssel som t.ex eldceremonier för mig själv och att umgås med goda vänner som passar mig energimässigt. Allt detta är helande för mig. Allt detta gör jag fortfarande, skillnaden är att nu ägnar jag även tiden till mitt företagande förstås. Vilket känns väldigt roligt, att få jobba seriöst och på allvar med det jag vill och brinner för. Men det är utmanande också på flera olika sätt.

En händelse, en insikt som fastnat i mig och påverkat mig var något som jag fick veta om mig själv efter en session med Anna. Jag hade låtsaskompisar när jag var liten flicka, det vet jag att jag hade, men jag minns inte så mycket av det. Det kom fram att mina låtsaskompisar, det är mina guider, som alltid varit med mig och är fortfarande med mig. Mina mäktiga följeslagare kallar dom sig, bara det låter ju mäktigt! Sen dess ber jag dom (och m.fl) alltid att vara med mig i mitt andliga pyssel och i mitt andliga arbete. Det jag också fick veta var att jag övergav mig själv som flicka…låter ju och känns både tragiskt och sorgligt…Jag övergav mig själv för det som jag trodde var trygghet – jag anpassade mig och med andra ord tappade jag bort mig själv. Inte konstigt att jag har känt mig som en sökare, varit en sökare, känt mig ensam och försökt anpassa mig hela livet. Till slut började jag hitta hem, hitta tillbaka till mig själv och den lilla flickan som jag en gång var. Jag har inte hittat mig själv – jag tog tillbaka mig själv! Jag tog tillbaka mitt sanna äkta jag och hittade hem igen. Jag vågar och jag vill och jag står upp för den jag är, vem jag är. Jag hittade också tillbaka till lugnet i mig själv, den jag är och vill vara, även mitt spontana jag och min kreativa sida (måla, skriva, andligt pyssel). Förr, när jag var yngre tyckte jag inte om ensamheten. Det kan ha att göra med andra saker också, som utanförskap under skoltiden, att jag aldrig kände att jag passade in, kände mig ”annorlunda” och ensam. Men det förstår jag idag, med det jag vet, att det är ju inte så konstigt, att jag kände så…Idag har jag ett stort behov av att vara ensam, ensamtid, kvalitetstid för mig själv med mig själv. Samtidigt som jag också har ett behov av att vara social och umgås med mina vänner och min familj. Många gånger känner jag mig väldigt introvert, men eftersom jag också är social av mig så är jag nog ambivert, som det kallas för när man har behov av både ock.

Denna bild med sin text är så sann och bra tycker jag, när det gäller känslan som man kan ha som introvert:

Här nedan är en bild på en av mina platser, där jag jordar mig och hämtar ny kraft och energi.

Som sagt, änglarna och guiderna har alltid funnits med mig i mitt liv. I och med denna shamanska utbildningen så kom även vikten av denna visdom och deras krafter in i mitt liv och i mitt andliga pyssel och arbete. Vikten av naturkrafterna och Moder Jord. Idag är jag också en stolt mesabärare (mesa = ett bärbart altare, kort förklarat). Min mesa är ofta med mig när jag utför andligt arbete och för det mesta öppnar jag heligt rum utifrån de fyra väderriktningarna, jord och himmel. Vilket jag också gör vid andra tillfällen när det kan passa bra och det finns behov av det. Att öppna heligt rum återställer och tillför lugnande, helande goda energier till det som behövs (människor, platser, situationer och m.m). Att vara i heligt rum är som att vara i en skyddande bubbla, i en skyddande kupol. Här nedan ser ni en bild på min mesa, ihopknuten.

Jag har även hunnit med att gå en till kurs, en kurs som jag sökt och velat gå länge. Änglarna är och har alltid också varit med mig i mitt liv. Jag älskar änglar och jag älskar healing. Därför har jag velat gå en kurs i healing som har med änglar att göra. Tyvärr finns det inte så mycket kurser ”in real life” här uppe i norr. Kurser fysiskt på plats anser jag är det bästa. Men så en dag, dök den upp, en kurs i Angelic Reiki, dessutom i Luleå! En plats kvar, men hur tur kan man ha? Nej, det var inte tur, det var ingen slump. Det var meningen, platsen var ämnad till just mig. Helt klart! En underbar kurs och underbara energier att vara i, som helar och läker på djupet i kropp och själ.

I min djupaste kris, med allt som jag vet idag, vad vill jag säga till mitt yngre jag…

”Att fortsätta vara stark, för det har du alltid varit, om än det inte alltid har känts så. Stå på dig, våga, följ ditt hjärta, säg ja till dig själv, gör det du vill och brinner för och sätt gränser”

Hur bevarar jag balansen i mitt liv…Mina bästa tips:

Jag ägnar tiden till det jag vill, har min egen tid, när möjligheterna finns och när jag har ork och energi. Då gäller det att passa på. Min make är väldigt förstående, som tur är. Även mina barn. Det gäller förstås att inte helt gå upp i sig själv, i sitt och det man vill. Balans behövs. Att även ta hand om, bry sig om, ägna tid till familjen och umgås med vänner är bland det viktigaste i mitt liv. Om man har svårt för att ägna tid till sig själv, ta tid till sin egen självomsorg, är ett tips att avsätta tid för sig själv, boka in egen tid i kalendern.

Så…det var om mig, min inre omställning och min inre resa, hur den har påverkat mig och förändrade mig och mitt liv. Min inre resa är inte klar än. Den resan är en process som pågår hela tiden. En del i resan är en ny kurs som jag ska hoppa på, en kurs på distans. Jag ska bli certifierad änglakortstolkare. Det blir verkligen intressant, roligt och spännande! Så ska jag även försöka ta steget att förverkliga mina andra idéer som jag har. Och en av dessa idéer kan ev. ske om en månad ungefär. Så jag är på god väg, som någon sa. Här nedan ser ni en bild på två av alla mina änglaorakelkort som jag har.

Den stora händelsen är att jag av alla, som inte haft en tanke någonsin på att öppna eget företag, gjorde det. Jag insåg att om jag ska få och kunna hålla på med det jag vill och brinner för på allvar så var det genom att våga följa mitt hjärta, våga ta steget och starta ett företag, på deltid till att börja med. Det är ganska lugnt just nu ”i dessa tider”, men det gäller för mig att våga fortsätta ta stegen, för att förverkliga de planer, idéer och mål som jag har. Här framöver hoppas jag och vill jag jobba med mitt företag mer än jag gör idag. Drömmen är att det går så bra så att det blir mitt heltidsjobb.

Jag brinner för människors välmående psykiskt som fysiskt, inifrån och ut. Jag vill att människor ska må bra i sig själva och jag vill att människor ska få känna harmoni, glädje och kärlek i sitt inre och i sitt yttre. Jag vill att människor ska börja lyssna på sina hjärtan, sitt inre och följa sina hjärtan och det dom vill i sina liv, istället för att lyssna på det dumma egot, som skapar känslor av oro och rädsla och pga det hindrar oss i våra liv, blockerar flödet i våra liv.

Jag brinner för det andliga, andlig och personlig utveckling hos mig själv och andra, änglar, healing, det shamanska, Moder Jord, eldceremonier, andra ceremonier. Med mina alternativa behandlingar och metoder, utifrån mitt eget bagage och mina egna erfarenheter, mina kurser och mina utbildningar vill jag med glädje på något sätt kunna hjälpa andra människor med allt detta. Att finna sin egen inre harmoni, glädje och kärlek i kropp och själ. För ni vet ju, all förändring börjar inifrån en själv, med sig själv.

Om ni vill kontakta mig så finns kontaktuppgifter här på hemsidan. Jag finns även på fb och instagram med mitt företag.

Min sida på fb heter, som företaget: Healing och Själavård by Kattis – ”Follow your heart and dreams”.

Mitt instagramkonto heter: healingochsjalavardbykattis

Välkommen att höra av dig vid intresse, frågor eller funderingar.

Väl mött i ljus och kärlek!

/ Katarina Kemi Lindgren

Healing och Själavård by Kattis – ”Follow your heart and dreams”

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s