Empat, add, högkänslig, introvert – allt hänger ihop…och allt det är jag…

Bilden här ovanför är en bild på mig vid en av mina kraftplatser, där jag hämtar ny kraft och energi, framförallt på sommaren. Vilket jag behöver som den energimänniska och empat som jag är, med min add, högkänslighet och introvert som jag också kan vara.

Texten nedan beskriver så bra hur det är att vara empat som människa.

EMPAT

”Om du älskar en empat, älska dem ärligt och av hela ditt hjärta. Empater tar inte kärlek lätt, de låtsas inte. När de verkligen valde att öppna sina hjärtan för dig, förvänta dig att bli blåst bort. Deras kärlek är intensiv, kraftfull, rörig och ibland svår att hantera, men den är verklig. Empater vet inte hur man älskar något annat sätt.

En empat är någon som är mycket känslig för människors energi, humör, känslor, situationer och deras miljö till en punkt där de kan känna känslor som om de vore deras. De har också en viss psykisk förmåga att ”veta” saker utan bevis på det. Lite mystisk och komplex, deras känslor är djupa, men det som ligger under ytan är en värld som är unik för empater. När du tittar in i en empats ögon som öppnade deras hjärta ser du sårbarhet, ärlighet, smärta, drömmar, lycka, kärlek. Med dessa tankar, idéer, känslor, önskningar som flyger över kan inte alla vara i en relation med empat.

Ingenting håller en empat borta mer än om du försöker ändra empatens känslighet och empatiska förmågor. Empater skiljer sig från de flesta människor vi känner. De är känsliga, intuitiva, lätt att övervinna. De gråter och ser skönhet överallt. De känner andras smärta. De behöver den person de älskar för att vara ärlig. De känner all oärlighet i världen och behöver skydd från den. Oärlighet fungerar inte för en empat. Även om de aldrig är avsedda att upptäcka bedrägeriet, kommer de att känna det. Det är tortyr för dem att veta att vi gör något bakom ryggen och inte får något direkt svar. Var ärlig och uppriktig första gången.

I burar kommer de att orsaka skador. De är som fåglar, de måste kunna flyga fritt dit deras känslor styr dem. Att bota dem är att skära vingarna. De kommer att förlora ljuset som styr vägen om du försöker kontrollera dem. Om detta händer kommer de att sluta öppna och de kommer att dölja den kärlek de har att ge tillräckligt djupt i dem. Skadorna är inte lätt fixade, men de kan undvikas genom att inte försöka bura in dom. Empaten du älskar har förmodligen blivit hjärtskadad i sitt liv och måste behandlas med känslighet angående takten där saker går mellan er. Skynda dig inte.

Empaten kommer själv när denne är redo. Du måste låta dem spendera tid ensam. Empater måste ladda i ett utrymme som är unikt för dem. Det är annorlunda för alla men de behöver tid för att vara ensamma. Det kan vara tröttsamt att alltid känna energin hos människorna omkring oss, snälla var inte generad eller uttråkad när de behöver ladda. Detta betyder inte att de inte gillar dig eller att de inte gillar ditt sällskap. Det betyder att de måste lugna sinnet och förnya sin energi. De kommer tillbaka lyckligare än tidigare. De kan ofta inte uttrycka hur de mår. En empats känslor är otroligt komplexa. Till den punkten att de kämpar för att uttrycka hur de känner. Ge dem utrymme. Var förstående. Ta på allvar vad de säger.

Empater är extremt kreativa människor. Det finns alltid en idé som dyker upp från deras sinnen. Ta dem på allvar. Tro på dem, även om idén kan verka galen för dig. Empater, förmodligen mer än någon annan, har förmågan att verkligen förändra världen. Lyssna på dem när de öppnar sina hjärtan för dig. För någonstans mellan deras entusiasm, passion och de ord de använder blandar sig, kommer något helt fantastiskt att skapas.

De är intensiva. Empater tenderar att vara ganska kloka människor. De säger inte det, men de känner allt så djupt att det kommer naturligt för dem. Om de är extremt intensiva, ge dem lite utrymme. Om de behöver dig, stanna nära. Deras intuition är vanligtvis bra. I motsats till vad många tror, ​​vet de faktiskt vad de pratar om. De är empatiska och de känner allt.

Så när de har en bra känsla för något, lita på dem.

När de tror att någon ljuger, lita på dem.

När de berättar om en dröm eftersom den rörde deras hjärtan, lita på dem.

När de säger att en situation inte är rätt, tro dem.

De ser det förflutna, framtiden och nutiden på en gång. Att lita på en empat i ditt liv är att visa livet att du tror på det. Detta kommer att leda vägen.”

~ Författare okänd ~

Jag avslutar detta blogginlägg med denna talande sanna bild om hur det kan kännas att vara introvert.

Skriv gärna och berätta om du känner igen dig.

/ Katarina Kemi Lindgren

Healing och Själavård by Kattis – ”Follow your heart and dreams”

222 kommentarer2 delningarGillaKommenteraDela

2 kommentarer

  1. Problems skriver:

    Aldrig hört detta uttryck förr men alltid kan man lära sig något. Förstår dock väl vad som menas med empat när du skriver det. Intressant!

    Gillad av 2 personer

    1. Ja, det är intressant och nu fick du lära dig något nytt 🤗👍 Min make sa, efter att ha läst texten om empat: ”Jag är definitivt gift med en empat” 🤪😁

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s