Eldceremonier är en av de viktigaste ceremonierna i många andliga traditioner. Eldceremonier är väldigt kraftfulla för att skapa förändringar i oss själva, i våra liv på energiplan. Gåvorna vi ger till elden är ett ömsesidigt utbyte med Eldens element. Vi ger bränsle till elden och får rent ljus tillbaka och omvandlingen sker snabbt.

Igårkväll, lördag den 27 mars, med fullmånen i sikte (fullmåne ikväll sön) anordnade jag min första shamanska eldceremoni i egenskap av att vara ledare.

Jag har länge velat, men jag har nog hållt tillbaka pga att jag inte vågat ta steget riktigt. Detta för jag har aldrig sett mig själv som ledare och tycker inte om prata inför folk eller få för mycket uppmärksamhet. Men igår var det verkligen meningen att det skulle ske.

I en fb-grupp som jag är med i så var det 2 st. som efterlyste trumresor här uppe omkring. Dock håller jag inte i trumresor, inte än i alla fall. Men en god vän till mig gör det. Men hon har fullt upp med annat just nu. Så kom vi in på eldceremonier och jag insåg att nu har jag chansen, nu är det dags, dags att ta det där steget.

Så jag bjöd in dessa två till en eldceremoni tillsammans med mig, hemma på vår gård. Vi pusslade ihop ett passande datum för oss alla tre. Vid nymåne eller fullmåne vill jag anordna eldceremonier. Så det skulle också ingå i detta datum. Vi kom fram till att lör. 27 mars i fullmånetid passade bra för oss alla tre.

Jag gick inte ut med detta evanemang utan det kändes som en bra start med endast två deltagare. Det kändes bra då det var något nytt vi skulle uppleva alla tre. Jag har skapat många eldceremonier för mig själv, min man har varit med någon gång. Det var första gången dessa två skulle delta i en eldceremoni. Det kändes verkligen som det var meningen. Nu hoppades jag också verkligen att dessa två skulle få en fin och bra upplevelse av eldceremonin med mig…det är så viktigt för mig.

Jag förberedde mig för eldceremonin en stund innan. Förberedde det jag behövde ha med mig ut, gick ut, ordnade med veden, satte mig och gjorde en meditation för att jorda mig.

Jag tänder elden med hjälp av matolja. Både för att det är miljövänligt och den ges även som gåvor till elden under ceremonin.

Min man och jag har skapat en trumma tillsammans. Tyvärr äger jag inte någon trumpinne ännu. Jag har provat trumma med en matsked, vilket funkar ganska bra ändå. Men jag har inte trummat så mycket, har inte någon erfarenhet av att själv trumma, men fått till mig från olika håll att jag ska ha en trumma och trumma. Och nu har jag en och med tiden så ska jag börja trumma. I alla fall fick den också följa med ut så någon av deltagarna kunde få ha den och trumma med, för som ledare hinner jag inte riktigt. Eller jag kan det en stund av ceremonin, men nu var det första gången och det kändes bra att låna ut trumman om någon av dom inte skulle ha någon eller någon skallra eller liknande. Min mesa fick självklart också vara med. Mina två pinnar var med och Moder Jord-pinnen förstås.

Deltagarna kom och jag välkomnade dom båda. Vi hade en pratstund först innan vi satte igång med själva ceremonin. Jag hade gett dom info. innan om hur det går till, men jag gick igenom det en gång till. Det är lättare att berätta på plats. Deltagarna kan leta sig två lämpliga pinnar på plats, som också ska ges som gåva till elden, men då jag inte visste om vi skulle finna pinnar hemma på vår gård pga all snö, så jag tipsade om att dom kunde ta med sig pinnar. Nu har ju snön tinat, så det finns många pinnar ute på vår gård. Dessa pinnar är som huvudgrejen med eldceremonin. Man plockar sig en pinne för intentionen att släppa allt man vill släppa. Och andra pinnen med intentionen att önska in allt man vill ha in i sitt liv. I Moder Jord pinnen sätter vi tillsammans intentionen och önskningar för Moder Jords skull. En av deltagarna får ha hand om Moder Jord pinnen under ceremonin. Även ge den som gåva till elden när det är dags.

Fullmånen som var på ingång, var också med oss, i början av kvällen. Vi var så glada över det.

Vi började med att öppna heligt rum med hjälp av naturkrafterna: de fyra väderriktningarna, jord och himmel. Sen tänds elden. Den var lite svårflirtad men till slut så kom den igång.

Vi håller cirkeln av heligt rum, för att inte släppa in dåliga energier. När vi är så få så ber jag, som ledare, hjälpare och guider att närvara och hjälpa till med detta. Trummor och skallror kommer igång och vad man har för något att ljuda med. Under tiden så hedrar jag, som ledare, naturkrafterna och deltagarna i omgångar med oljan, som ges till gåva till elden. Vi blåser in våra intentioner i våra pinnar. Moder Jord pinnen skickas runt i cirkeln till var och en, som blåser in sina intentioner för Moder Jord.

När elden lugnat sig så ger vi elden våra gåvor, i tur och ordning. Är man många så kan man gå fram 2-3 stycken åt gången. Samtidigt som man ger gåvorna kan man även fylla på med ljus och kraft till sig själv från elden.

Sist av allt ges Moder Jord-pinnen som gåva till elden, av den deltagare som haft hand om den under ceremonin.

Sen, är man i fullkomlig tystnad och låter elden och energierna jobba och göra sitt. Man låter elden vara ifred tills den brinner ut. Man lägger inte på mera ved eller pinnar eller petar i elden.

När elden brunnit ut kan tystnaden brytas. Dock delar vi inte med oss av upplevelsen. Detta för att energierna ska få jobba och landa i en själv och runt omkring en i lugn och ro.

Jag hade bett deltagarna ta med sig något litet fika/ätbart så kunde vi samlas på altan för fika och pratstund. Det är trevligt att samlas efteråt, än att bara åka hem själv åt var sitt håll. När man är i ”den här världen” så har man alltid något intressant och roligt att prata om. Dela andra erfarenheter och upplevelser med varandra och m.m.

Dock så var det lite småkallt men vi blev ändå kvar ståendes vid eldstaden och pratade. Väldigt trevligt och intressant.

Så var det dags för deltagarna att åka hem. Ena hade dessutom kört enkom 8 mil för att delta, så hon hade en bit att köra för att komma sig hem.

Jag kände mig så glad och nöjd efteråt. Glad, nöjd och tacksam. Glad över att jag vågade ta steget att anordna detta, Glad och tacksam över att dom båda kom och nöjd över ceremonin och kvällen.

Sen var ju den stora frågan om deltagarna var nöjda, om dom hade en fin och bra upplevelse av eldceremonin tillsammans med mig…För det är huvudsaken, det viktigaste. Jag vill såklart att dom som deltar med mig på de eldceremonier och andra evanemang, som jag hoppas ordna, ska fara hem med känslan av att ”Det där var bra, det känns bra, det där vill jag vara med om igen!”.

Både igårkväll och idag har jag fått veta att dom tycker det var både fantastiskt och väldigt bra och att jag gjorde det bra. Kan man få bättre feedback?

Idag har vi delat våra upplevelser med varandra…Båda fick exakt vad dom behöver, precis som det ska vara när man jobbar med energier. Vad…det berättar jag inte 😉 Med tanke på tystnadsplikt och respekt för deltagarna.

Ena vill i alla fall återkomma på nästa eldceremoni tillsammans med mig. Det känns så uppskattat, roligt och tacksamt. Så nu är nästa steg att våga anordna en eldceremoni med fler deltagare, dock med bara några få, såhär i ”dessa tider”.

Jag har även fått förfrågan om att anordna eldceremoni digitalt. Så det är ännu ett steg att våga ta och klura på hur jag skulle gå tillväga med det isåfall. Och så är det ju det här med den digitala och tekniska världen…Jag ska först lära mig hur man ordnar möten över nätet.

Som sagt, varje litet steg man tar ut i det okända, leder vidare till nästa och nästa steg…Man vågar och kan mer än man tror! Det man trodde om sig själv kan ändras, det man trodde var omöjligt är faktiskt möjligt. Det är jag ett levande bevis på!

Efteråt var jag lite frusen, satte mig med en värmande kopp te, glad och nöjd med ett leende på läpparna i min fåtölj i mitt rum.

En fin och bra lördagkväll med min allra första eldceremoni, som ledare.

Stort tack universum och ni två deltagare som gjorde denna kväll möjlig 🙏

Väl mött 💗

/ Katarina Kemi Lindgren,

Healing och Själavård by Kattis –

”Follow your heart and dreams”

2 kommentarer

  1. Så roligt och spännande!! 🔥💕 eldceremonier är underbara! Jag gjorde en egen liten eldceremoni, hemma för mej själv med stearinljus, för första gången på jättelänge under den senaste fullmånen 🌕 kanske samtidigt som er 😊

    Gilla

    1. Ja, det är så mysigt och väldigt kraftfullt 🤗🔥 Men så fint, världen behöver mera eldceremonier och ceremonier övht 🧙🤩 Ja, säkert samtidigt som oss 🤗👍

      Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s